JerryA

Syntynyt esiintymään

Lapsuuteni Kannuksessa oli musiikin ympäröimä. Äiti kävi kuorossa, siskot soittivat viulujaan ja pianoa ja isikin rakensi sähkökitaran ja sävelsi kauniin kappaleenkin. 

Kun sain ensimmäisen soittimeni, sähkökitaran 11-vuotiaana, tiesin elämäni suunnan. Minusta tulee esiintyjä, viihdyttäjä, laulaja. Perustin bändin Jerry & The Slidersin 15-vuotiaana ja saman tien lähdettiin keikoille rockabillya soittamaan. Vuodet vierivät ja bändit vaihtuivat mutta musiikki säilyi matkassa koko ajan. Välillä tuli hienoja onnistumisia - Syksyn Sävel -satoa ohjelmassa lauloin Pikkunoita-biisin, MTV:n Grand Prix -kilpailussa bändimme Jerry & The Line Up sijoittui viidenneksi. Suosikki-lehden ja legendaarisen Jyrki Hämäläisen kanssa kiersimme kesällä 1985 Suomea Miss Young Finland -rundin merkeissä. Pääsolistina silloin oli Anja Niskanen.

Viime vuodet olen päivätyöni ohella keikkaillut säännöllisesti trubaduurikeikoilla - synttäreitä, häitä, firmajuhlia, ym. Tunne on edelleen sama - kun saan välittää laulullani ja soitollani jotain sanoin selittämätöntä ja yleisö viihtyy - tätä minä haluan aina tehdä. 

Nyt olen pukenut nuoteiksi ja tekstiksi vuosikymmenien kokemukseni kappaleeseen "Dream Your Dreams". Sydämeni sanoi että minun on tehtävä oma osuuteni tuessa Ukrainan ihmisille jotka edelleen kärsivät hirvittävästä hyökkäyssodasta Venäjän suunnalta. Jos onnistun antamaan jollekin edes vähäsen lohtua siinä lohduttomuudessa, olen pikkuisen onnellisempi. Toivon myös heille voimia, rakkautta ja toivoa paremmasta huomisesta. Slava Ukraini! 

Jerry/JerryA - Hämeenlinnassa kesäkuussa 2022.